tirsdag 18. desember 2012

Revtangen OS 18. desember

Etter kraftig snøvær og vind i slutten av forrige uke, da Nordsjøveien ut til stasjonen var ufremkommelig, var det tid for et lite vinterbesøk i dag. Behagelige forhold, delvis skyet, nesten vindstille og ca. 3 plussgrader. Nettene hang oppe fra ca. kl 09-14.30, antall nettmetertimer ca. 1100. 4 nett ble plukket ned og mye frukt og frø ble lagt ut til de overvintrende fuglene på tomten.

Ringmerket: Spurvehauk 1, svarttrost 16, kjøttmeis 1, blåmeis 1, gråspurv 1, pilfink 15. Total = 35. Også 12 kontroller.

Håvard Husebø plukker fugler ut av de sørligste nettene. Naboens haug med hestegjødsel produserer varme innenfra, og er en viktig ressurs for de overvintrende fuglene. Den bidrar også til god fangst når den ligger så nær buskene som nå!

 Det går rimelig greit å identifisere tre aldersklasser av spurvehauk når man har dem i hånden. Dette er en 2K hunn (vingelengde 240 mm), som har en blanding av adult-type og ungfuglfjær. Legg merke til brune unfuglfjær på smådekkerne på armen, overgumpen og den fjerde innerste armsvingfjæren. 

 
Tre ribb av rugder ble funnet på tomten i dag, to av dem rimelig ferske. Vingen i midten er fra en 2K+, de to andre fra 1K'er. Den voksne rugden har svingfjær med mørkere grunnfarge, mindre og mer definerte orange hakk i utfan, og lysere gråhvit spiss/brem på håndsvingfjær og hånddekkere.

Uvanlig mye snø i stasjonshagen, til tross fort at det har smeltet i tre dager og snøen har sunket mye sammen på den tiden.

Rehabiliteringen av "Gamlehytten" fra 1937 går fremover til tross for vanskelige værforhold, dette skal bli veldig bra til slutt!

Håvard Husebø og Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar