fredag 22. mars 2013

Renoveringsprosjektet i sluttfasen


En kort statusoppdatering fra Revtangen OS pr. 22.mars. Vi er nå i sluttfasen med renoveringen av "gamlehytta", som nå fremstår i en helt annen utgave! Foreløpig har stasjonen ikke åpnet vårsesongen, mest fordi temperaturene hittil har vært svært så vinterlige. Det var et blaff med litt mildere vær og ankomst av en del tidligtrekkere helga 16.-17.mars, og Utsira FS fikk en pen vårfangst disse to dagane. Om ettermiddagen 17.mars rastet det bl.a. et titalls svarttrost og tre rugder i stasjonshagen på Revtangen, men vinden var for sterk til å drive fangst på Revtangen denne helgen.

 Den nyrenoverte "gamlehytta" slik den fremstår i dag. Dette er den samme hytta som opprinnelig  ble bygget nede i bakdynene ved Revet i 1937, og som siden ble flyttet opp der stasjonen ligger i dag midt på 50-tallet. En del av de gamle tømmerveggene og interiøret er beholdt for å ta vare på den ornitologiske historien som ligger i disse veggene.

For noen uker siden tok vi ned de eldste og høyeste delene av den gamle plantingen. Tre lastebillass med ny jord er kjørt på. Både her og to andre steder på tomten skal det reetableres vegetasjon som er mer egnet for fangst og ringmerking enn de 15 meter høye granene som stod der. Sesongen 2013 blir nok preget av mye gartnerarbeid og suboptimale fangstforhold, men dette må gjøres og det var ingen vits i å utsette det lenger....

Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar