søndag 21. november 2010

Revtangen 21. november

Stille, skyet, lett duskregn i perioder i morgentimene. Ca. + 2-3 grader. Ingen fangstforsøk i stasjonshagen i dag, i steden gikk turen ned til selve tangen for å hente opp noe utstyr fra lecahytta før vinteren.

Observasjoner fra stasjonshagen: Rugde 1-2, munk 1 M, stjertmeis 11, gråsisik 200+, lappspurv 1 overflygende.

Ved Revtangen var det som vanlig mye fugl, om enn ikke i slike mengder som tidligere i høst. Mesteparten av aktiviteten foregår på sjøen på denne tiden, med et godt utvalg av vannfugl representert.

Observasjoner fra Revtangen: Bl.a. islom 6, smålom 12-15 (de fleste forbiflygende, men minst 6 stasjonære), havsule 1 1K, krykkje 2 ad, teist 15, alkekonge 5, alke 12, tundralo 1, heilo 18 (overflygende over markene), fjæreplytt 1, sandløper 1, polarsnipe 2, myrsnipe 5, steinvender 8, linerle 6, skjærpiplerke 3, heipiplerke 1, snøspurv ca. 300.

Større og miendre flokker med snøspurv var innom stranden i løpet av dagen, men flokkene var rastløse og ble ofte skremt av turgåere. To vaderklappfeller ble satt ut, og en 1k hann ble innfanget og ringmerket. Hovedpoenget med det eksperimentet var å vise at kan man fange snøspurv på stranden på Ottenby, så kan vi gjøre det her også....







Snøspurv 1K hann. Snow bunting 1Y male.


Ved Reveparken: Lappspurv 24 overflygende.

Alf Tore Mjøs


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar