torsdag 29. september 2011

Revtangen OS 29. september

Dagen i dag ble spesiell, og fangsten ble ikke representativ for mengden fugl som dro gjennom stasjonstomten! Nettene ble stengt kl 08.30 grunnet et blåmeisrush som vi ikke hadde noen mulighet til å håndtere. Heldigvis fikk vi klappet nettene akkurat før de store mengdene kom. Med god hjelp fra Martin Eggen fikk vi raskt kontroll på de de drøye 130 som ble fanget i løpet av få minutter. Med flere folk kunne vi nok fanget 500-1000 fugl i dag, i steden stoppet totalen på 161:

Rødvingetrost 3, rødstrupe 4, munk 11, svartmeis 1, kjøttmeis 7, blåmeis 133, bokfink 1, bjørkefink 1.

Midt i det verste rushet fikk vi besøk av 26 elever og 5 voksne fra Bore skule. De fikk virkelig oppleve fugletrekk og ringmerking på sitt mest intense! Ikke ofte man kan stå ved siden av nettene og se hvordan fangsten foregår og mistnettene fungerer.

De varme sønnavindene er spennende med tanke på trekkende nattsommerfugler, selv om det begynner å bli seint på høsten. Blant 13 arter i lysfellene fant vi i dag bl.a. et tistelstengelfly, noe av en Revtangenspesialitet. Alle de fire funnene av denne arten på Vestlandet er gjort på Revtangen OS. Av andre trekkende arter var det 1 gammafly, 6 taggvingefly og 4 langvingejordfly.Tistelstengelfly (Gortyna flavago)

Alf Tore Mjøs. 31 besøkende, 5 voksne og 26 barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar