mandag 28. november 2011

Dagen derpå - Solastranda 28. novemberLangveisfarende fiskekasse, Solastranda 28. november

Tok en tur til Solastranda i dag, i tilfelle noen sjøfugl hadde havnet på land etter uværet i går. En voksen svartand hunn ble funnet død på plenen til en av hyttene ved kanalen lengst nord på stranda. Nylig død, trolig bukket under av matmangel i likhet med flere andre svartander funnet siste måneden. En annen svartand ble funnet død ved bekken som renner ut i sørenden av stranda, men den siste hadde ligget for lenge til at den var interessant som museumseksemplar. I tillegg til svartanda ble det funnet en død alkekonge som også ble innsamlet.

Observasjoner: Hønsehauk 1 1K, steinvender 20, linerle ca. 18, heipiplerke 10, tartarpiplerke 1 1K (Regestranden), grankorsnebb 20.Solastranda må være en av svært få plasser i Norge som har en fast vinterbestand på mer enn 10 linerler.
En 1K tartarpiplerke frister fremdels tilværelsen sammen med linerler på Regestranden.Fuglen har skiftet en av mellomdekkerne på den venstre vingen, formen på det svarte fyllet er umisskjennelig tartarpiplerke. Den hadde ellers svært lang bakklo og typisk grov raspende tartarpiplerke lyd.Paddetorsk (Raniceps raninus) oppskyllet på stranden.

Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar