tirsdag 7. august 2012

Revtangen OS 6. august

Skyet, svak vind fra østlig sektor mesteparten av dagen. Tilskyende og regn fra ca. kl 15. Nett oppe 06.30-20, antall nettmetertimer = 4100. Lyd på løvsanger og tornirisk.

Ringmerket: Låvesvale 1, linerle 1, tornsanger 2, løvsanger 29, svarthvit fluesnapper 1, pilfink 4, gråspurv 1, tornirisk 67. Også 13 kontroller.

Nok en dag med fantastisk uttelling på tornirisk, men det skal sies at forholdene var tilnærmet perfekte med skyet vær og nesten ingen vind. Ellers var det en litt "dau" dag på småfuglfronten med lite synlige bevegelser. Kraftig klekking av fjærmygg og døgnfluer bidro kanskje til at de ikke trengte røre seg så mye for å finne mat?

Etter en natt med heftig sverming av døgnfluer så lysfellen på muren slik ut.... det er en liten art med svært lange "haletråder", og noen litt finere eks. som landet på bilen i morgentimene ble lagt på sprit for seinere identifikasjon. Også kraftig klekking av en liten grønn fjærmyggart. Mayflies swarming has covered one of our Robinson-traps during the night. Observasjoner:
Stasjonen: Flaggspett 1, gulerle 1 overflygende.
Revemarkene: Grågås ca 2000 (5 blå halsringer avlest), stripegås 45.
Orreosen: Svarthalespove 1 ad, småspove 1 ad, lappspove 4 ad, grønnstilk 1 overflygende.
Orrevatnet nord (Langnebba og utenfor): Toppdykker 30, toppand 800, taffeland 1.

Dagens vandrefly var veldig slitt, men de perlemorskimrende lyse bakvingene ble konstatert. Tredje funn av arten på Revtangen. The third record for Revtangen BO of  Pearly underwing (Peridroma saucia) was a very worn individual, but the pearly whitish underwings were confirmed.

Lysefellene produserte 60 arter, et bra tall når vi kommer ut i august. Høydepunktet var et vandrefly (Peridroma saucia), et trekkende nattfly som observeres sjelden i Norge.

Alf Tore Mjøs. En besøkende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar