lørdag 16. januar 2010

Rekognosering på foringsplasser

En hustrig dag på Jæren, kraftig vind og 0-1 grader gjorde det til en tvilsom fornøyelse å være ute. Tok en runde kl 11-16 for å sjekke status på potensielle foringsplasser, for å se hvordan det står til og hvor det er mulig å merke vannfugl i ukene som kommer. Fangstforsøk ble kun gjort i Mølledammen på Bryne, der 8 stokkender ble forsynt med ring.


Stokkender og andre ender i Sandvedparken.


Brødspisende laksender, Sandvedparken i Sandnes.

Sandvedparken i Sandnes: 200 stokkand, men litt tilbakeholdne nå som den verste kulden har sluppet taket. 5 laksandhanner spiste brød sammen med stokkendene, en toppand. Det er tydelig at kulden har gjort et visst innhugg blant stokkendene også, to reinspiste skjeletter lå på elvebredden og ytterligere seks døde ender hang i risten der elva går under jorden.


Den enes død.....


En sinensis hadde også bukket under i Sandvedparken, eventuelt drevet ned elva fra Stokkalandsvatnet.

Ved Sandnes brygge er fjorden delvis islagt, men en del fugl har samlet seg ved utløpet av elva. 4 knoppsvane, 170 stokkand, 7 toppand, 1 M taffeland, 2 M laksand, 6 sothøne, 1 ad. sivhøne. 2 døde stokkender på isen, lenger ute 3-4 døde fugler på isen men vanskelig å se hva det var.

Utover langs fjorden kjenner vi ikke til flere foringsplasser før vi kommer til Hundvåg. Hvis noen vet om steder der det blir matet fugl langs Gandsfjorden, så gi oss gjerne et tips!

I Vågen i Stavanger var det samlet 28 knoppsvane, drøyt 90 stokkand, 8 sothøne, 90 gråmåke.


Ca. 300 kg. fugl klar til merking.... en annen dag!

På Mosvatnet har fuglene virkelig kjempet for å holde råken åpen i østenden. Her var det overraskende bra med fugl fremdeles, 100 stokkand, 6 sivhøne, 30 fiskemåke, 5-6 svarttrost, 1 rødstrupe.


Åpent vann må man ha!
Ringmerking: Stokkand 8.
Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar