lørdag 23. januar 2010

Tur til Ålgård

Temperaturen lå på beskjedne -1 til 0 i dag, og stokkendene har fått tilbake litt av skepsisen. Besøk i Mølledammen på Bryne og Nærbøparken i formiddag var ganske nytteløst - to nymerkinger og en kontroll av stokkender var hele utbyttet. Bestemte meg derfor for å sjekke tilstanden på Ålgård i Gjesdal kommune, et drøyt kvarters kjøring fra Bryne.

Elva Figgjo renner ut av Edlandsvatnet og gjennom Ålgård. Ved utløpet var det 6 sangsvane, 2 knoppsvane, 1 par kvinand, ett par laksand og en fossakall. Alle unntatt sangsvanene og fossekallen kom og spiste brød, men denne plassen er ikke særlig aktuell for fangst og ringmerking. Mesteparten av vannfuglene er samlet ved broa over mot Statoilstasjonen midt i sentrum. Her var det 2 knoppsvane, en sangsvane, 10 laksand, ca. 170 stokkand og 4 sothøne.


Sjelden denne kommer for å få brød! A rare occasion - Whooper Swan coming to take bread.


Foringsplassen på Ålgård, med bla. 10 brødspisende laksender
. Feeding site at Aalgaard, with 10 goosanders taking bread together with a few tufted ducks, 4 coot and 170 mallards.

Var som kortest innom stasjonen for å se til eiendommen. To gode nyheter: Vannet er tilbake, etter at det frøs da det var som kaldest. Dessuten var det en lys levende rugde på tomten, den første vi har sett etter å ha plukket drøyt 170 døde tidligere i måneden. Ellers kan nevnes en tårnfalk, en spurvehauk og 6 gulspurv.

Ellers i Reve-Orre området ca. 70 grågås, 36 kortnebbgås, 80 kanadagås, 255 sangsvane, 1 flaggspett.

The first live woodcock we have seen for some time was flushed at Revtangen Bird Observatory today. A most welcome sight, after we have picked up 170 dead after the "big freeze" in early January. Other birds near the bird observatory included 255 whooper swan, 80 canada geese, 36 Pink-feet, 70 greylags. a kestrel. a sparrowhawk and a great spotted woodpecker.

Ringmerking: Stokkand 2
Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar