tirsdag 2. september 2014

Revtangen OS søndag 31. august - Åpen dag for publikum!

Svak vind fra østlig retning og nokså klart om morgenen, noe tilskyende og et par korte regnbyger, vind dreiende vestlig og seinere sørlig utpå dagen. I dag ble stasjonen åpnet opp for publikum, og ca. 250 personer benyttet anledningen til å få med seg en ringmerkings-demonstrasjon og en orientering om virksomheten på stasjonen. NOF Rogaland deltok med en stand i det nyrenoverte stasjonsbygget fra 1937, og det var anledning til å få seg en vaffel og en kaffe. For de minste var det fargelegging av utvalgte Revtangen-spesialiteteter fra fugleverdenen, og man kunne sikre seg en ringmerkingsatlas til en rimelig penge. 

Etter fjorårets avlysning pga ekstremt dårlig vær var det utrolig kjekt at vi i år kunne operere hele nettparken og i tillegg drive vadermerking på selve Revtangen. For på Revtangen var det ca. 2000 rastende vadere, hvis ikke mer....så publikum fikk sett ringmerking, tilgangen på fugl var ikke et problm. Stor takk til KNA Klepp Motorsport for at vi fikk disponere parkeringsplass til de besøkende ved gocartbanen!

Ringmerket: Sandlo 6, rødstilk 2, myrsnipe 259, polarsnipe 144, dvergsnipe 39, tundrasnipe 10, sandløper 55, steinvender 6, linerle 1, heipiplerke 23, rødstrupe 1, gråtrost 1, sivsanger 5, munk 4, hagesanger 11, tornsanger 2, løvsanger 2, gransanger 1, svartmeis 1, trekryper 1, stær 7, grønnfink 1, brunsisik 2, tornirisk 1, gulspurv 1. Total = 586. 

Ringmerkerteam i dag: Ingvald Ekeland, Asbjørn Folvik, Håvard Husebø, Bjørn Mo, Alf Tore Mjøs, Vemund Opedal, Morten Stokke. Stor takk til alle som bidro til å gjøre dagen til en suksess på alle måter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar