torsdag 8. juli 2010

8. juli - Storrengjøring på Revtangen!

I dag var det klart for ryddeaksjon på Revtangen! Både lecahytta til Museum Stavanger, stranda og deler av dyneområdet ble ryddet for søppel. Personell fra Statens naturoppsyn (SNO) og Museum Stavanger deltok i det fine været. For stasjonsvirksomheten var det viktig å få ryddet innendørs i lecahytta. Denne stod uten dør og vinduer i mange år, før det ble satt inn nye i fjor. Her har både mink og mennesker dradd inn søppel og døde fugler i årevis, og det var ikke få sekker som ble fylt med en blanding av sand, søppel, knust glass og rester etter minkens mange måltider. Faktisk fant vi rester etter et par mink også...



Ryddegjengen i full gang.



Svein Ivar Eliassen i fint driv!



Knut Henrik Dagestad fra SNO holder kurs i kreativ trillebårteknikk. Svein Ivar Eliassen og Yngve Dagestad er skeptiske tilskuere. Og de fikk rett - dette arrangementet kom aldri helskinnet frem til hengeren.



Revtangen, en av landets beste fuglelokaliteter og en viktig rasteplass for mange arter. Trekket av sjøfugl kan være imponernede, i morgentimene i dag passerte det bl.a. 14 havlire.



Fornøyd ryddegjeng i den reine og ryddige lecahytta. Fotografen var trolig enda mer fornøyd. Fra venstre Yngve Dagestad, Svein Ivar Eliassen og Knut Henrik Dagestad.



Et bord og noen stoler nå, så har vi bedre forhold til å jobbe med vaderne. Målsetningen er bl.a. å ta litt mer biometri, i alle fall vingemål og vekt, på de vaderne som merkes på Revtangen.




Mye søppel og skrot ble fjernet fra Revtangen i dag!

Alf Tore Mjøs

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar