lørdag 17. juli 2010

Revtangen 17. juli - vadertrekk!

I går var det ingen ringmerking på stasjonen grunnet sørlig kuling og kraftige regnbyger. I steden var vi en tur til Sirevåg for å hente 4 nye vaderruser. Og det passet bra - for i dag var det plutselig livlig på Revtangen! Martin Dagsland meldte om mye vadere inkl. en bonapartesnipe i morgentimene, på tide med årets første forsøk på vaderfangst!

Mye utstyr skulle fraktes ned fra stasjonen til lecahytta på Revet, bl.a. 5 vaderruser. Vi kom ikke skikkelig i gang før lunsjtider, men derfra og ut gikk det jevnt med fugl i rusene, uten at vi ble overarbeidet. Selv om det var mye fugl som rastet, så er de voksne fuglene ikke like lettlurte som de unge og fangsten var moderat. Likevel, det ble en grei start på vadersesongen med 31 polarsnipe, 27 myrsnipe, 1 sandlo, 1 rødstilk og 3 stær. Rødstilken og en av myrsnipene var juvenile, resten av vaderne var voksne fugler.Årets første rusefangst på Revtangen - voksen myrsnipe. Adult dunlin.

Observasjoner: Polarsnipe 500, myrsnipe 300+, bonapartesnipe 1, lappspove 30, sandløper 52, dvergsnipe 2, gluttsnipe 4, grønnstilk 1, tundralo 1 ad F, sandlo 20+ inkl. 3 små pull, steinvender 25, småspove 12+, rødstilk 30, splitterne 1 ad. Sivhauk 1 F jaktet i bakdynene.Voksen polarsnipe. Adult red knot.Bonapartesnipe og stær. White-rumped sandpiper and starlings.

Håvar Husebø, Alf Tore Mjøs, Sveinung Hobberstad og Morten Tjemsland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar